zondag 23 april 2017

AGENDA KOMENDE PERIODE


Een bijzonder koningsdagconcert voor een ieder die op deze dag eens iets geheel anders wil:

Sonic Explorations  / Jos Smolders
27 april 20.30 uur  entree 7,50 (incl. consumptie)


vooraankondiging tentoonstelling
opening Alumni 4 // Gravity / Lin Gerritse & Hester Louter.
opening donderdag 04.05  20.30 uur. Openstelling vrijdag 05.05 tm zondag 28.05
 SONIC EXPLORATIONS  / Jos Smolders
27 april 20.30 uur  entree 7,50 (incl. consumptie)

Sonic Explorations
Tijdens de zomer van 2016 vond bij Circa …dit een serie van 4 concerten plaats onder de noemer 'Sonic Explorations'. Nationale en internationale (geluids) kunstenaars gaven acte de présence in de ruimte op de benedenverdieping.
Het is Circa…dit gelukt financiering te vinden om deze concertreeks dit jaar een vervolg te geven. Vanaf maart t/m juli kunnen we vijf Sonic Explorations concerten presenteren. Één concert per maand, steeds op een donderdagavond, aanvang 20.30 uur. De optredens duren plusminus een uur. De artiesten die komen optreden representeren binnen het genre van de geluidskunst een groot en divers scala aan uitingsvormen. Soms experimenteel pop gericht, soms installatie kunst georiënteerd, soms meer technologisch van aard. Maar altijd is er de multidisciplinaire relatie. Ook representeren de gekozen artiesten een breed scala van relatief onbekende nieuwkomers in deze muziekscene tot gerenommeerde coryfeeën.  Curator van deze serie is Armeno Alberts.

Op 23 maart vond de aftrap plaats met een mooie solo performance van theatermaker, beeldend kunstenaar en geluidskunstenaar Peter Zegveld. Er volgen nog 4 concerten, op 27 april, 18 mei, 15 juni en 6 juli.


Sonic Explorations 27 April 2017 – Jos Smolders
Jos Smolders heeft een lange historie als geluidskunstenaar. Hij studeerde weliswaar aan de TU Delft aan de faculteit voor architectuur, maar de muziek bleek toch een grotere passie. In de jaren 80 van de vorige eeuw richtte hij het befaamde elektronische ensemble THU20 op (met musici als Frans de Waard, Jac Van Bussel, Peter Duimelinks en Roel Meelkop). Ook schreef hij artikelen over elektronische underground muziek, zocht de verbinding tussen underground en academische muziek en maakte solo producties. In 2005 startte hij Earlabs, zijn eigen studio voor audio mixing en mastering. Tot zijn klanten behoren gerenommeerde artiesten als Scanner, Merzbow, Pierre Henry, Severed Heads and SPK.
Als geluidskunstenaar heeft hij zich de afgelopen jaren toegelegd op performances met modulaire synthesizers, waarbij de grens wordt onderzocht tussen klank en stilte, tussen gecomponeerd en improvisatie. Begin dit jaar verscheen zijn cd "nowhere" bij het Portugese label "Cronica". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten